Wat is de impact van de Franse presidentsverkiezing op de Financiële markten?

Afhankelijk van wanneer u dit leest is de 2e ronde van de Presidentsverkiezing van Frankrijk komende zondag, vandaag of afgelopen zondag. De peilingen wijzen voorlopig (geschreven op donderdag) naar Macron als winnaar. En dat was ook hoe de internationale financiële markten naar de uitslag van de 1e ronde keken. Op de maandag na de 1e ronde stegen de koersen van de Europese beurzen fors. Maar laten we eerst de Franse kiezers hun werk doen, voordat de eindbalans van deze verkiezing en de richting die Frankrijk de komende 5 jaar op gaat, wordt opgemaakt.

De afgelopen maanden en zeker weken hebben de diverse Asset Managers hier al hun licht over laten schijnen. Centrale vraag hierbij was: Wat betekent de uitkomst in Frankrijk voor u als belegger?

Maandag 8 mei weten we waar we aan toe zijn. Komende week verwachten wij dan ook de nodige nieuwe publicaties over dit onderwerp.

U kunt zich echter al inlezen met een serie publicaties over dit onderwerp die de afgelopen week op OpinioPro zijn gepubliceerd. Deze kunt u hier vinden.

Bent u alleen geïnteresseerd in de analyses achteraf? Alle publicaties op OpinioPro met als onderwerp de Franse verkiezingen kunt u hier vinden.

En ook over de impact van het beleid van Trump, de Brexit en de naderende Duitse verkiezingen bent u bij OpinioPro aan het juiste adres.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s