7 tips voor de Kwartaalrapportage Vermogensbeheerders

Als vermogensbeheerder bent u wettelijk verplicht om op kwartaalbasis cijfers aan te leveren. Veelal laat u dat gepaard gaan met een (niet verplichte) terugblik op het afgelopen en een vooruitblik op het komende kwartaal.

Op OpinioPro.com worden dagelijks Marktrapporten en Outlooks geplaatst van meer dan 50 Internationale Asset Managers. Een greep uit de onderwerpen die worden behandeld zijn o.a. de politieke ontwikkelingen, het centrale bankbeleid, reviews en previews van wat er op de markten is gebeurd en naar verwachting zal gaan gebeuren, macro economische ontwikkelingen en de asset allocaties.

Al deze rapporten zijn uiteraard een uitstekende bron van inspiratie voor de kwartaalrapportages. Maar hoe vindt u de weg in de alleen al 1000 nieuwe rapporten die in 2017 werden gepubliceerd?

Hier volgen 7 tips & tricks:

  • In de maandelijkse en kwartaal outlooks van diverse partijen wordt niet alleen vooruitgekeken, maar uiteraard ook teruggeblikt. Klik op deze link voor een overzicht van alle outlooks van het afgelopen kwartaal.
  • JPMorgan publiceert maandelijks een Market Review met daarin een handig overzicht van de maandrendementen (alsmede het lopende jaar en de vorige jaren) van alle asset classes.
  • Voor een snel overzicht wat er in de wereld op macro gebied is gebeurt bevelen wij “Macro Weekly” aan van ABN AMRO.
  • Als u wilt weten wat de heersende opinie is bij de asset allocatie is de maandpublicatie “Asset Allocation Consensus” van Alpha Research een goed uitgangspunt.
  • Uiteraard valt er dit kwartaal ook wat te vertellen over het Centrale Banken beleid. Hier leest u alles over de acties van de ECB en de FED
  • Natuurlijk mag de Brexit niet ontbreken.
  • En, uiteraard kunt u ook zelf naar onderwerpen zoeken waar u het over wilt hebben.

Nog een laatste belangrijk puntje, OpinioPro.com is voor de beleggingsprofessional geheel gratis! Succes met de kwartaalrapportage!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s